Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/home/xarxasolidaria.com/web/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/home/xarxasolidaria.com/web/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/home/xarxasolidaria.com/web/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/home/xarxasolidaria.com/web/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/home/xarxasolidaria.com/web/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/home/xarxasolidaria.com/web/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/home/xarxasolidaria.com/web/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/home/xarxasolidaria.com/web/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/home/xarxasolidaria.com/web/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/home/xarxasolidaria.com/web/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/home/xarxasolidaria.com/web/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/home/xarxasolidaria.com/web/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/home/xarxasolidaria.com/web/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/home/xarxasolidaria.com/web/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/home/xarxasolidaria.com/web/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/home/xarxasolidaria.com/web/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/home/xarxasolidaria.com/web/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263 PROJECTES A MOÇAMBIC | Xarxa Solidària

PROJECTES A MOÇAMBIC

MOÇAMBIC

Si em vols comprendre

vine i inclina’t sobre la meva ànima africana

en els planys dels negres traginers,

en els tambors frenètics dels machopes,

en la rebel·lió dels machanganas,

en l’estranya melodia que vola,

en una cançó nascuda dins la nit.

I no em preguntis res més

si el que vols és conèixer-me.

  Noémia de Sousa

Moçambic és un país de l’Àfrica austral de 80.1590 Km2 i més de 20 milions d’habitants. La població es majoritàriament rural i viu en poblacions o comunitats aïllades.

La capital, Maputo, és una aglomeració urbana desordenada i molt poblada amb 1.300.000 habitants  que viuen en grans barris marginals.

Sorprèn la pobresa extrema en què viu molta gent, tant a les ciutats com al camp. Van aconseguir la independència de Portugal el 1975 però, de seguida, una guerra civil va deixar el país desestructurat i en la misèria més absoluta.

Els recursos naturals del país estan explotats per sud-africans, portuguesos o actualment també per empreses xineses. Hi ha agricultura de subsistència i molt poca indústria.

La immigració cap a Sud-àfrica és el somni i l’objectiu de molts caps de família i de joves per sobreviure. Aquesta immigració econòmica repercuteix molt negativament en l’economia del país. La falta d’homes i el retorn d’aquests amb malalties, sobretot la SIDA, fa que aquesta malaltia s’hagi estès per tot el país amb més del 30% d’afectats, seropositius. Aquesta situació no ajuda per tal que el país entri en la fase de prosperitat que es desitjaria.

La dona és qui porta a les espatlles la feina familiar més dura, així com també  el treball al camp per a obtenir el menjar diari de la família.

MAPUTO

Maputo, antiga Lourenço Marques, és una ciutat diferent de qualsevol altra ciutat africana. És una ciutat semblant a una ciutat europea, amb l’Oceà Índic al fons. Hi conviu l’arquitectura de l’època colonial portuguesa, com ara l’estació de tren i la Casa de Ferro, amb edificis sense cap mena d’atractiu. El centre, ple de grans superfícies comercials, bancs, serveis, hotels i restaurants de tots els nivells, contrasta amb la gran misèria de les barriades on no hi ha ni llum ni aigua i la brutícia i la misèria hi són presents.

Projecte_Ajut en material escolar per a 100 infants orfes i seropositius. 

Associació  : SIM Solidariedade para infância em Moçambique

L’associació ofereix suport als infants acollits en centres estatals. En aquest projecte es dotarà 100 infants del material necessari per a un curs escolar.

 

INHAMBANE

És la capital de la província del mateix nom i es troba a la badia natural formada a la desembocadura del riu Matumba a l’Oceà Índic. És una ciutat d’amplis carrers i avingudes, d’arquitectura colonial i amb un passeig vora el mar per on es pot passejar amb tota tranquil·litat veient les espectaculars marees i les postes de sol. Les platges properes, Tofo, Tofinho, Ponta da Barra, Baia dos Cocos són d’una bellesa natural impressionant. Són freqüentades tant per la gent del país com pel turisme que es va consolidant. El turisme, que normalment comporta avantatges i inconvenients pels habitants locals, aquí de moment no els beneficia.

Projecte_Escolinha Nhassanana al Barri Josina Machel de Inhambane

Associació : POSITIVO

Xarxa Solidària de SFG ha col·laborat en la construcció i posada en funcionament de l’escolinha en el Barri de Josefina Machel d’Inhambane, que ha afavorit mares i pares a incorporar-se en feines retribuïdes. També ha iniciat els infants a hàbits i a l’ensenyament preescolar.

 

Projecte_Educació en la prevenció de la SIDA i de la convivència amb la malaltia en el Barri de Josina Machel d’Inhambane. Fase I

Associació: POSITIVO

Treball de sensibilització i bones pràctiques de salut en els col·lectius de metges tradicionals, líders comunitaris i seropositius en concepte de prevenció i convivència amb el VIH, mitjançant audiovisuals i música.

Projecte_Curs de primers auxilis i farmacioles per a 6 col·lectius del Barri Josina Machel d’Inhambane 

Associació: POSITIVO

Es realitzarà un curs de primers auxilis i s’entregarà una farmaciola First-Aid als sis col·lectius amb quals es treballarà en el projecte 02/11: metges tradicionals, líders comunitaris, seropositius, associacions de dones i joves esportistes.

MALAMBA-EP1 NHAMBUICA

Comunitat del districte de Massinga, al nord de la província d’Inhambane. Població rural molt disseminada amb falta de serveis com l’electricitat, l’aigua i la telefonia.

Projecte_Canvi de la bomba manual del pou d’aigua de la comunitat i curs de mecànica per al manteniment del pou.

Associació: AMADAC

La manca d’aigua a la zona de Malamba i Nhambuica és el problema més important al qual cal trobar una solució urgent. Els desplaçaments als pous més propers obliguen les dones i els nens a fer llargues caminades per proveir l’aigua a la família.


Deja un comentario